Tara vazuta prin alti ochi

România este o combinație de peisaje naturale și istorie bogată. Munții Carpați formează un arc peste centrul țării, mărginit pe ambele părți de dealuri și podișuri. Mai mult de un sfert din țară este acoperit de pădure, iar flora și fauna sunt printre cele mai bogate din Europa. Așteptați-vă să trăiți experiențe diverse, de la ruinele mistice ale civilizațiilor dacice antice la izvoarele termale vindecătoare și întrezăriri ale urșilor bruni sau urletul îndepărtat al unui lup. Dunărea cea puternică formează granița de sud a țării, creând o deltă vastă, care se varsă în Marea Neagră, formând cea mai mare zonă umedă din Europa și un paradis pentru numeroase păsări locale și migratoare.

Diversitatea etnică din România a dat naștere unor orașe renumite atât pentru cultura, cât și pentru arhitectura lor; București este numit „Micul Paris”, Timișoara, „orașul grădină”, este adesea numit „Mica Vienă”, iar Mănăstirea Voroneț este cunoscută sub numele de „Capela Sixtină a Estului”. Mediile urbane istorice oferă de asemenea tot confortul unei vieți cosmopolite, cu scuaruri deschise, parcuri și grădini, magazine elegante, cafenele, restaurante, muzee și o scenă artistică dinamică.

Dacă mergeți la țară veți găsi sate vechi ce își apără cu strășnicie patrimoniul local și folclorul prin costume, arhitectură, bucătărie, muzică și festivaluri. Aici încă se păstrează moduri de viață și meșteșuguri seculare, fiecare comunitate având proprii păstori, țesători, fierari și dulgheri. Porțile impresionante din Maramureș sunt un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat și ilustrează nivelul de excelență al acestei arte artizanale. Bisericile fortificate (Harman), castelele (Corvinești, Peleș), catedralele și băile romane întregesc peisajul carpatin care îți taie răsuflarea.

România este locul unde iubitorii de natură vin în fiecare vară pentru excursii și campare și pentru a se bucura de o multitudine de activități în aer liber, de la cele mai liniștite până la alpinismul încărcat de adrenalină, raftingul sau zborul cu parapanta. Fie că este vorba despre farmecul petrecerii timpului pe pășuni alpine înconjurate de flori sălbatice, sau observarea păsărilor rare din ascunzători improvizate, sau chiar coborârea unor trasee vertiginoase cu bicicleta de munte, România are ceva de oferit pentru fiecare.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s