Mă consider un adolescent îmbătrânit

Poetul Mircea Dinescu se consideră, la cei 60 de ani pe care-i va împlini joi, „un adolescent îmbătrânit”. El a mărturisit, într-o declaraţie acordată, miercuri, AGERPRES, că în familia sa de „oameni modeşti” nu se obişnuia să fie sărbătorită ziua de naştere.

 

 
Referindu-se la activitatea sa literară, Dinescu a spus că la Târgul Internaţional „Gaudeamus-Carte de învăţătură”, care va avea loc săptămâna viitoare, va lansa volumul de versuri inedite – „Femeile din secolul trecut”, cuprinzând 24 de poezii de dragoste, scrise în ultimii şase ani, „o frumoasă carte-obiect, realizată cu concursul marelui grafician Dan Erceanu”.

Cartea va apărea la Fundaţia pentru Poezie „Mircea Dinescu”, poetul anunţând atunci că o va lansa în toate „oraşele mai importante din România”.

În ceea ce priveşte activitatea de la Portul Cultural Cetate, primul port cultural din Europa, Mircea Dinescu a anunţat că, după organizarea în această vară a Festivalului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, unde a prezentat, spre degustare şi vânzare, preparate culinare pregătite în bucătăria sa, cu ingrediente naturale provenite din fermele proprii, inclusiv „Vinul lu’ Dinescu”, anul viitor va găzdui Festivalul de muzică SoNoRo, ca şi ediţia a doua a festivalului de film şi gastronomie, tabere de sculptură şi de ceramică.

Despre familia sa, Dinescu a spus că fiul său, Andrei, „şi-a făcut un studio de muzică şi cântă la vreo douăsprezece instrumente”, fiica sa, Irina, „s-a măritat cu un tânăr regizor” cu care are proiecte în domeniul galeriilor de artă şi al filmelor documentare, iar soţia, Maia, „traduce nişte piese ruseşti pe care le va pune în scenă”.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s